Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Implantologie

Implantologie bij Tandartspraktijk De Liefde

Een implantaat is een kunstwortel die kan worden gebruikt ter vervanging van een enkele tand of kies, of voor alle tanden en kiezen. Ook worden implantaten gebruikt bij het vastzetten van gebitsprothesen, het zogenaamde “klik gebit “. Het implantaat is een kleine schroef van titanium, titaniumlegering of keramiek. Deze materiaalsoorten worden over het algemeen goed verdragen door het menselijk lichaam. Wij werken met implantaten van Straumann en Biomet.

Het traject

Eerst verwelkomen wij u voor een consult met de Implantoloog om uw mogelijkheden te bespreken. Voor een goede diagnose wordt er veelal gekozen om een CBCT scan te maken, zodat de Implantoloog via een driedimensionaal beeld kan zien of een implantaat een goede oplossing voor u is. Hierbij wordt vooral gekeken naar de kwantiteit en kwaliteit van het aanwezige kaakbot.

Een implantaat wordt onder plaatselijke verdoving operatief ingebracht, waarna het wordt voorzien van een tijdelijk afdekkapje (healingcap). Na 7-10 dagen komt u terug in onze praktijk om de hechtingen te verwijderen en kijkt de Implantoloog naar de genezing. Het genezingsproces duurt ongeveer 8 tot 12 weken, afhankelijk van uw medische situatie en de kwaliteit en hoeveelheid bot. Het is van belang dat u uw gebit goed reinigt in deze periode. Wanneer de wond is genezen en het implantaat vast is gegroeid, worden er afdrukken gemaakt om daarna de definitieve kroon, prothese of brug te maken. Voor een lange levensduur van de implantaten is een regelmatige controle / nazorg noodzakelijk om zo de conditie van het tandvlees en kronen in optimale gezondheid te houden.

Neem contact op


Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen