Tandartspraktijk de Liefde Amsterdam
Klikgebit concept
Telefonische afspraak
020 614 0053
Openingstijden
M 08:00 21:30
D 08:00 21:30
W 08:00 21:30
D 08:00 21:30
V 08:00 17:30
Z 09:00 16:00
Z 09:00 16:00*

* 1e zondag van de maand

Spoed

Bij spoed wordt u altijd binnen 1 dag door ons geholpen. Neem direct telefonisch contact op voor een afspraak.

Buiten onze openingstijden verwijzen wij u naar:
Dental365 Amsterdam
Piet Heinkade 215, 1019 HM Amsterdam
Telefoonnummer: 085 - 105 0754

”Independer

Klikgebit concept

Bij praktijk De Liefde zien we weleens cliënten die pijn hebben bij eten, moeilijk kunnen praten of andere klachten hebben van hun kunstgebit. Wanneer een regulier kunstgebit niet langer aan uw wensen voldoet, biedt een klikgebit uitkomst. We bevestigen een klikgebit via meerdere implantaten direct aan de boven- en/of onderkaak. Zo kunt u rekenen op een sterke constructie die jarenlang meegaat. Kies voor Tandartspraktijk De Liefde in Amsterdam:

  • Professioneel tandheelkundig team
  • Gemiddelde beoordeling van 9 op Independer
  • Centraal gelegen en dus uitstekend bereikbaar

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Het traject

Tijdens uw eerste bezoek bekijkt de tandarts uw gebit en neemt hij uw tandheelkundige historie, algemene gezondheid, klachten en wensen samen met u door. Vervolgens stelt hij samen met u een behandelplan op en bespreekt hij de kosten. Zo heeft u geen verrassingen achteraf.

Een gebitsprothese gaat vijf tot acht jaar mee. Alle Nederlandse zorgverzekeraars hebben de (gedeeltelijke) vergoeding van protheses opgenomen in hun pakket. Zodra u een gebitsprothese heeft gekozen, is het raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke vergoedingen.

“Mijn ervaring met de tandartspraktijk was erg prettig. De gehele behandeling werd stap-voor-stap uitgelegd, zodat ik precies wist waar ik aan toe was. Het resultaat is niet van echt te onderscheiden.”

- Jeroen Flantua

Kosten klikgebit

Een klikgebit wordt sinds 1 januari 2017 voor een groot deel vergoed vanuit uw basisverzekering. Het percentage van de vergoeding voor een klikgebit voor zowel uw boven- als onderkaak is vastgesteld op 92%. Afhankelijk van uw aanvullende tandverzekering wordt ook de resterende 8% vergoed. Op een vergoeding vanuit de basisverzekering is een eigen risico van € 385,- van toepassing. Voor een aanvullende verzekering geldt geen eigen risico, maar wanneer de behandeling meer kost dan uw maximale dekking per jaar dient u het resterende bedrag zelf te betalen. Voor meer informatie over uw eigen verzekering adviseren we u contact op te nemen met uw zorgverzekeringsmaatschappij.

Behandeling klikgebit

De behandeling van een klikgebit bestaat uit de volgende stappen:

Eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak bekijkt onze implantoloog uw gebit en bespreekt hij de behandeling met u. Voor een goed advies is het belangrijk uw huidige gebitssituatie te bespreken, zodat u weet wat wel en niet mogelijk is. Daarnaast is het belangrijk om uw persoonlijke wensen te bespreken. Voor uw veiligheid is het belangrijk dat onze specialist op de hoogte is van eventuele allergieën, medische problemen en medicijngebruik.

Implantaten plaatsen

Een klikgebit wordt met behulp van implantaten op zijn plaats gehouden. Wanneer de plaatselijke verdoving werkt, boort de specialist de gaatjes voor deze implantaten in uw kaakbot. We sluiten de implantaten af met een genezingskap. De implantaten hebben tijd nodig om zich goed aan uw kaakbot te hechten, dus het is belangrijk dat u de eerste twee tot drie dagen na de ingreep geen zware inspanningen verricht. Ook is het belangrijk uw mond schoon te houden; een mondspoeling met Corsodyl biedt hierbij uitkomst.

Herstelperiode

Tijdens het helingsproces is het belangrijk dat u veel rust neemt. In de eerste paar dagen moet u proberen niet te bukken of zware objecten te tillen. Een volledige genezing duurt tussen de zes weken en een half jaar. De herstelperiode is sterk afhankelijk van de kaak (onder of boven), het soort implantaat en hoe snel uw lichaam geneest. In deze periode maken onze specialisten in een tandtechnisch laboratorium de tanden en kiezen voor uw klikgebit. Houd er rekening mee dat u daarvoor twee tot vijf keer naar de praktijk moet komen.

Het uiteindelijke klikgebit

Wanneer uw kaakbot is genezen en de implantaten helemaal zijn vastgegroeid, is het tijd om uw uiteindelijke klikgebit te plaatsen. We verwijderen de kapjes die we over de implantaten hebben geplaatst en we bevestigen uw nieuwe gebit, zodat het vastzit aan de implantaten. Na deze, voorlopig laatste, afspraak loopt u met een grote glimlach weer naar buiten! Een goede mondzorg is belangrijk om uw klikgebit in goede conditie te houden. Onze tandarts bespreekt met u hoe u uw klikgebit het beste kunt onderhouden.

“Ik had een erg ingevallen gezicht, omdat mijn kaken waren geslonken. Dankzij de implantaten en het klikgebit slinken mijn kaken niet meer en is mijn gezicht veel minder ingevallen, waardoor ik minder moe en oud oog.”

- Angela Former

Vergoeding bij zorgverzekeraars

Wanneer u geen eigen tanden meer heeft, uw kaak ernstig geslonken is of een optimaal vervaardigd kunstgebit geen uitkomst biedt, wordt het klikgebit veelal vergoed door de basisverzekering. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u in aanmerking komt voor een vergoeding van uw behandelaar.

Neem contact op met Tandartspraktijk De Liefde

Voor meer informatie over het klikgebit of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen door te bellen naar 020 614 0053.

Adresgegevens

Tandartspraktijk De Liefde
Rietwijkerstraat 52
1059 XB AMSTERDAM (route)

Telefoon: 020 614 0053
E-mailadres: info@tandartspraktijkdeliefde.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 21.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Veelgestelde vragen klikgebit

Moeten de implantaten eens in de zoveel tijd vervangen worden?

Implantaten gaan levenslang mee, mits u deze goed verzorgt. Zo raden wij u aan om ieder half jaar naar de mondhygiënist te gaan om uw implantaatsysteem en klikgebit te laten controleren en reinigen. Daarnaast is het belangrijk om tijdens het tweemaal daags tandenpoetsen uw implantaten ook schoon te maken.

Doet het dragen van een klikgebit pijn?

Het dragen van een klikgebit wordt niet als pijnlijk ervaren. Wanneer het klikgebit net geplaatst is, kan het echter voorkomen dat u wat scherpe randjes voelt. Deze randjes slijpt de tandarts tijdens de controle. Zo voelt u niet dat u een gebitsprothese draagt

Mag ik het klikgebit dag en nacht dragen?
We raden aan om het klikgebit ’s nachts uit te doen, zodat uw kaken tot rust kunnen komen. Indien u het vervelend vindt om gebitloos te slapen, raden we aan om enkel het ondergebit uit te doen.

Kan ik gewoon eten en drinken met een klikgebit?

De eerste dagen na de behandeling raden we u aan om zacht en vloeibaar voedsel te eten, omdat de wond gevoelig kan zijn. In de meeste gevallen kunt u drie dagen na de ingreep alles weer eten en drinken.

Mag ik zelf de vorm en kleur van het klikgebit kiezen?

Ja, u mag zelf de vorm en kleur van het gebit kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld gaan voor een natuurlijke look, waarbij de tanden een natuurgetrouwe witte kleur hebben. Wilt u liever een Hollywood smile? Ook dat is mogelijk bij Tandartspraktijk De Liefde.