Tandartspraktijk de Liefde Amsterdam
Facings
Telefonische afspraak
020 614 0053
Openingstijden
M 08:00 21:30
D 08:00 17:30
W 08:00 21:30
D 08:00 21:30
V 08:00 17:30
Z 09:00 16:00
Spoed

Op onderstaande dagen en tijden kunt u bij spoed bellen met tel. 020 471 3137.
Maandag tot en met donderdag tot 21.30 uur
Zaterdag van 09.00 – 16.00 uur
Zondag van 10.00 - 15.00 uur

Buiten deze tijden verwijzen wij u naar het Slotervaartziekenhuis (ingang Spoedeisende hulp), Louwesweg 61066 EC Amsterdam, tel. 020 723 48 48

Route

Tandartspraktijk De Liefde
Rietwijkerstraat 52
1059 XB AMSTERDAM

Routebeschrijving

Facings

Facings zijn de ideale oplossing als er een stukje van uw tand is afgebroken, u uw tanden witter wilt maken of u spleetjes wilt opvullen. Tandartspraktijk De Liefde kan uw gebit er op een eenvoudige en snelle manier weer fantastisch uit laten zien.

 • Duurzame facings van hoge kwaliteit
 • Composiet facings binnen 1 dag aangebracht
 • Pijnloze behandeling
 • U bepaalt de kleur in samenspraak met de tandarts

Facings zijn een soort schildjes, bestaande uit tandkleurig composiet of porselein, die over uw tanden geplaatst worden. De tandarts plakt het materiaal op de tand, waarna hij de vorm en kleur verandert. Ook kunt u scheve tanden laten maskeren, zodat u een rechter gebit krijgt.

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Verschil tussen composiet en porseleinen facings

Bij Tandartspraktijk De Liefde werken we met twee soorten facings: facings van composiet en facings van porselein. Beide soorten zijn een schildje dat over de tanden geplaatst wordt. Er zit echter wel duidelijk verschil in de materialen:

Voordelen van porseleinen facings

 • Facings van porselein verkleuren niet
 • Verschillende kleurschakeringen voor een natuurlijk resultaat
 • Lange levensduur
 • Weinig onderhoud nodig

Voordelen van composiet facings

  • Goedkoop in vergelijking met facings van porselein
  • In één behandeling geplaatst

Kosten van facings

De kosten voor facings zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de facing wordt gemaakt en het aantal facings dat wordt geplaatst. U heeft de keuze uit facings van porselein en composiet. Daarnaast kunt u facings laten plaatsen op één tand, op enkele tanden of op al uw tanden en kiezen. Hieronder staat een indicatie van de kosten. Er wordt met u een behandelplan opgesteld met persoonlijke begroting.

Omschrijving Prijs
Facing van composiet €100 tot €150 per tand of kies
Facing van porselein €700 tot €900 per tand of kies

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Behandeling

Een composiet facing kan door een tandarts tijdens de behandeling direct worden aangebracht. Voor een porseleinen facing moet u 2 afspraken maken: één afspraak voor het maken van een afdruk en een tweede behandeling waarbij de facing geplaatst wordt.

Composiet facings laten plaatsen

Een facing van composiet brengen we binnen één dag aan. In overleg met de tandarts kiest u de kleur van de facings. De tandarts behandelt uw tand met hechtmateriaal, waarna de facing op de tand geplakt wordt. De facings worden uitgehard met een speciale lamp en tot slot worden ze in de juiste vorm geslepen. Na de behandeling geniet u direct van een stralend gebit.

Porseleinen facings laten plaatsen

Voor het laten plaatsen van porseleinen facings maakt u twee afspraken. Bij de eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw gebit en bepaalt u in samenspraak met de tandarts de kleur van de facings. Een tandtechnicus vervaardigt vervolgens de facings in ons laboratorium. Tijdens de tweede afspraak wordt er een hechtlaag op uw tanden aangebracht, waarna de facing op uw tand wordt geplaatst.

Try-in/proefmodel

Het is bij Tandartspraktijk De Liefde ook mogelijk om een try-in te laten maken. Dit is een proefmodel wat geplaatst kan worden zodat u er aan kunt wennen. U beslist dan later of u tevreden bent met de kleur en stand van de tanden.

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Na de behandeling

De facings voelen aan als uw eigen natuurlijke tanden, maar u zult na de behandeling wel moeten wennen aan de facings. Wanneer de vorm van uw tanden is veranderd, kan het lastig zijn om bepaalde klanken te vormen. Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig: u poetst en flost ze net als uw natuurlijke tanden. Composiet facings kunnen, afhankelijk van uw leefgewoonten, binnen 1 tot 2 jaar verkleuren. Porseleinen facings gaan doorgaans ca. 5 jaren mee.

Voor en na foto’s van facings

De onderstaande foto’s laten zien wat facings voor uw gebit kunnen betekenen. Uw tanden worden witter, scheve tanden worden rechtgezet en spleetjes worden opgevuld, zodat u een stralend gebit krijgt.

Facings case 1: voor

Smile 1: Voor

Facings smile 1 na

Smile 1: Na

Facings 2: Voor

Smile 2: Voor

Facings 2: Na

Smile 2: Na

Facings 3: Voor

Smile 3: Voor

Facings 3: Na

Smile 3: Na

 

Afspraak maken om facings te plaatsen

Maak een afspraak voor een consult en het opstellen van een persoonlijke begroting. Bij een vervolgafspraak plaatsen we de facings. Neem contact op via telefoonnummer 020 614 0053 of via het onderstaande contactformulier.

Bel: 020 614 0053

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag/ opmerking*