Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Specialisaties

Mondhygiëniste

Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van uw gebit en tandvlees. De belangrijkste taak van een mondhygiënist is het voorkomen van problemen aan uw gebit. Bezoek daarom regelmatig een mondhygiënist.

Lees meer

Periodieke controle

Wij raden u aan om uw gebit regelmatig grondig te laten reinigen. Bij de periodieke controle reinigt en polijst de mondhygiënist of preventie assistent uw gebit. Daarna doet de tandarts de gebitscontrole.

Lees meer

Tanden bleken

Uw tanden kunnen door de jaren heen verkleuren door kleurstoffen uit eet- en drankwaren, maar ook door roken. Tandartspraktijk De Liefde kan uw tanden weer wit maken. U heeft de keuze uit bleken in onze praktijk of thuisbleken.

Lees meer

Spoed tandarts

Indien u een spoed tandarts nodig heeft in Amsterdam, kunt u bij Tandartspraktijk De Liefde terecht. Wij zijn ’s avonds en in het weekend beschikbaar voor spoedgevallen. Ook als u een andere tandarts heeft, kunt u bij ons terecht voor acute klachten.

Lees meer

Facings

Facings zijn een soort schildjes over uw eigen tanden, bestaande uit composiet of porselein. Ze worden vaak geplaatst wanneer er een stukje van uw tand is afgebroken, als u uw tanden witter wilt maken of om spleetjes op te vullen.

Lees meer

Wortelkanaal­behandeling

Door bederf of een lekkende vulling kan het zachte weefsel in een tand of kies gaan ontsteken. Bij een wortelkanaalbehandeling (tevens bekend als endodontologie) wordt de ontsteking verwijderd, zodat u geen pijn meer heeft.

Lees meer

CEREC

De CEREC technologie maakt het mogelijk om binnen één behandeling een kroon te vervaardigen van tandkleurig keramiek. Wanneer u zwakke gebitselementen heeft of er een groot stuk tand of kies is afgebroken, voorzien we u snel van een nieuwe tand of kies.

Lees meer

Gnathologie

Gnathologie is gericht op het kauwstelsel. Bij pijn, slijtage aan het gebit of stoornissen in uw kauwstelsel verwijst de tandarts u door. De gnatholoog onderzoekt vervolgens uw klachten en stelt een behandelplan op.

Lees meer

Beugels

Tandartspraktijk De Liefde vervaardigt beugels voor jong en oud. Een beugel verhelpt kaakproblemen, zoals een ruimtegebrek in de mond. Ook bij cosmetische redenen, zoals scheefstaande tanden, plaatsen we een beugel, bijvoorbeeld de onzichtbare beugel.

Lees meer

Implantologie

Een implantaat is een kunstwortel die gebruikt wordt als vervanging van een tand of kies. Implantaten plaatsen we ook voor het vastzetten van gebitsprothesen. We werken met materialen die goed verdragen worden door het menselijk lichaam.

Lees meer

Klikgebit / Prothese

Bij klachten met uw kunstgebit kunt u overwegen een afspraak te maken voor het aanmeten en vervaardigen van een klikgebit. Dit is een gebitsprothese die vastgeklikt wordt op implantaten. Een gebitsprothese gaat vijf tot acht jaar mee.

Lees meer

Electro-acupunctuur

Bij electro-acupunctuur wordt u volledig doorgemeten met acupunctuurpunten aan handen en voeten. Zo sporen we de oorzaak van uw ziektebeeld of klachten op om de bron te kunnen behandelen. Na de doormeting volgt vaak een kuur met homeopathische geneesmiddelen.

Lees meer

ESTeck-scan

Met een Esteck-scan zoeken we naar de functionele toestand van de diverse organen en systemen in uw lichaam. Hiermee sporen we eventuele aandoeningen in een vroeg stadium op, zodat we u kunnen behandelen voordat u klachten krijgt.

Lees meer

Orthomoleculaire geneeskunde

Orthomoleculaire therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, het aanvullen van tekorten en het aansterken door optimale voeding. Met een op maat gemaakt behandelplan bestrijden we ziekteprocessen in uw lichaam.

Lees meer

Kunstgebit

Een kunstgebit van Tandartspraktijk De Liefde lijkt als twee druppels water op een natuurlijk gebit. Een gebitsprothese wordt vaak gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan is de kans groot dat u de kosten van uw kunstgebit volledig terugkrijgt.

Lees meer