Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Facings

Facings bij Tandartspraktijk De Liefde

Facings zijn de ideale oplossing als er een stukje van uw tand is afgebroken, u uw tanden witter wilt maken of u spleetjes wilt opvullen. Tandartspraktijk De Liefde kan uw gebit er op een eenvoudige en snelle manier weer fantastisch uit laten zien.

Facings zijn een soort schildjes, bestaande uit tandkleurig composiet of porselein, die over uw tanden geplaatst worden. De tandarts plakt het materiaal op de tand, waarna hij de vorm en kleur verandert. Ook kunt u scheve tanden laten maskeren, zodat u een rechter gebit krijgt.

  • Duurzame facings van hoge kwaliteit
  • Composiet facings binnen 1 dag aangebracht
  • Pijnloze behandeling
  • U bepaalt de kleur in samenspraak met de tandarts

Verschil tussen composiet en porseleinen facings

Bij Tandartspraktijk De Liefde werken we met twee soorten facings: facings van composiet en facings van porselein. Beide soorten zijn een schildje dat over de tanden geplaatst wordt. Er zit echter wel duidelijk verschil in de materialen:

Voordelen van porseleinen facings

  • Facings van porselein verkleuren niet
  • Verschillende kleurschakeringen voor een natuurlijk resultaat
  • Lange levensduur
  • Weinig onderhoud nodig

Voordelen van composiet facings

  • Goedkoop in vergelijking met facings van porselein
  • In één behandeling geplaatst

Kosten van facings

De kosten voor facings zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de facing wordt gemaakt en het aantal facings dat wordt geplaatst. U heeft de keuze uit facings van porselein en composiet. Daarnaast kunt u facings laten plaatsen op één tand, op enkele tanden of op al uw tanden en kiezen. Hieronder staat een indicatie van de kosten. Er wordt met u een behandelplan opgesteld met persoonlijke begroting.

OmschrijvingPrijs
Facing van composiet€100 tot €150 per tand of kies
Facing van porselein€700 tot €900 per tand of kies

Behandeling

Een composiet facing kan door een tandarts tijdens de behandeling direct worden aangebracht. Voor een porseleinen facing moet u 2 afspraken maken: één afspraak voor het maken van een afdruk en een tweede behandeling waarbij de facing geplaatst wordt.

Composiet facings laten plaatsen

Een facing van composiet brengen we binnen één dag aan. In overleg met de tandarts kiest u de kleur van de facings. De tandarts behandelt uw tand met hechtmateriaal, waarna de facing op de tand geplakt wordt. De facings worden uitgehard met een speciale lamp en tot slot worden ze in de juiste vorm geslepen. Na de behandeling geniet u direct van een stralend gebit.

Porseleinen facings laten plaatsen

Voor het laten plaatsen van porseleinen facings maakt u twee afspraken. Bij de eerste afspraak maakt de tandarts een afdruk van uw gebit en bepaalt u in samenspraak met de tandarts de kleur van de facings. Een tandtechnicus vervaardigt vervolgens de facings in ons laboratorium. Tijdens de tweede afspraak wordt er een hechtlaag op uw tanden aangebracht, waarna de facing op uw tand wordt geplaatst.

Try-in/proefmodel

Het is bij Tandartspraktijk De Liefde ook mogelijk om een try-in te laten maken. Dit is een proefmodel wat geplaatst kan worden zodat u er aan kunt wennen. U beslist dan later of u tevreden bent met de kleur en stand van de tanden.

Na de behandeling

De facings voelen aan als uw eigen natuurlijke tanden, maar u zult na de behandeling wel moeten wennen aan de facings. Wanneer de vorm van uw tanden is veranderd, kan het lastig zijn om bepaalde klanken te vormen. Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig: u poetst en flost ze net als uw natuurlijke tanden. Composiet facings kunnen, afhankelijk van uw leefgewoonten, binnen 1 tot 2 jaar verkleuren. Porseleinen facings gaan doorgaans ca. 5 jaren mee.

Voor en na foto’s van facings

De onderstaande foto’s laten zien wat facings voor uw gebit kunnen betekenen. Uw tanden worden witter, scheve tanden worden rechtgezet en spleetjes worden opgevuld, zodat u een stralend gebit krijgt.

Facings case 1: voor
Smile 1: Voor

Facings smile 1 na
Smile 1: Na

Facings 2: Voor
Smile 2: Voor

Facings 2: Na
Smile 2: Na

Facings 3: Voor
Smile 3: Voor

Facings 3: Na
Smile 3: Na

Veelgestelde vragen over facings

Hieronder worden enkele veelgestelde vragen over facings beantwoord. Heeft u een andere vraag of wilt u meer informatie over een bepaald onderwerp, neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Wat zijn facings?

Een facing is een schildje van composiet of porselein dat over een tand geplaatst kan worden om de vorm en kleur ervan te verbeteren. Facings worden voornamelijk ingezet om een gebit esthetisch te verfraaien door spleetjes tussen tanden op te vullen, afgebroken tanden te herstellen, scheve tanden te maskeren of tanden witter te maken.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Facings zijn in principe voor iedereen mogelijk, maar het is wel belangrijk dat uw mondhygiëne in orde is en uw tandvlees in goede gezondheid.

Worden facings vergoed door de verzekering?

Porseleinen facings worden doorgaans niet vergoed. Uitsluitend bij ernstige klachten waar bepaalde tandproblemen of –aandoeningen de oorzaak van zijn, kunnen porseleinen facings vanuit de basisverzekering worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Bij personen van 18 jaar en ouder worden facings niet vanuit de basisverzekering vergoed. Enkel met een aanvullende tandartsverzekering worden facings vergoed. Let op: veel aanvullende tandartsverzekeringen vergoeden facings slechts gedeeltelijk, bijvoorbeeld voor 75% of maximaal €500,-. Een vergoeding is afhankelijk van uw polisvoorwaarden, wij adviseren u dan ook om voorafgaand aan de behandeling contact op te nemen met uw verzekeraar.

Hoe lang gaan facings mee?

Porseleinen facings gaan langer mee dan facings van composiet. Over het algemeen gaan facings zo’n 5 tot 10 jaar mee, maar porseleinen facings gaan vaak langer dan 10 jaar mee, in sommige gevallen zelfs langer dan 25 jaar. De levensduur van een facing is afhankelijk van uw mondhygiëne en uw leefgewoonten. Tandenknarsen en nagelbijten zijn voorbeelden van gewoonten waardoor facings sneller kunnen slijten. Composiet facings verkleuren ook sneller wanneer u rookt of bij het nuttigen van drink- en etenswaren die veel kleurstoffen bevatten, zoals koffie, rode wijn maar ook gele curries etc.

Wat kosten facings?

De kosten van facings zijn afhankelijk van het aantal facings dat u nodig heeft en het materiaal van de facing. Porseleinen facings zijn bijvoorbeeld duurder dan facings van composiet. De prijzen van porseleinen facings variëren tussen de 700 en 900 euro per tand of kies en de prijzen van facings van composiet variëren tussen de 100 en 150 euro per tand of kies.

Bovenstaande prijzen zijn slechts ter indicatie. Tijdens een consult in onze praktijk wordt samen met u een persoonlijk behandelplan opgesteld met bijbehorende begroting.

Welke soorten facings zijn er?

Bij Tandartspraktijk De Liefde werken we met twee soorten facings: facings van composiet en facings van porselein. Het grote verschil is de prijs-kwaliteitverhouding: porselein is een kwalitatief sterker materiaal dan composiet. Porselein verkleurt niet en oogt natuurlijker dan composiet. Composiet is dan ook goedkoper. Onze tandheelkundig specialisten kunnen u meer vertellen over de verschillen tussen de twee soorten facings. Neem gerust contact op met onze praktijk voor meer informatie.

Afspraak maken om facings te plaatsen

Maak een afspraak voor een consult en het opstellen van een persoonlijke begroting. Bij een vervolgafspraak plaatsen we de facings. Neem contact op via telefoonnummer 020 614 0053 of via het onderstaande contactformulier.