Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Mondhygiëniste

Mondhygiëniste bij Tandartspraktijk De Liefde

Een gezond gebit begint bij uzelf. Door goed en regelmatig te poetsen onderhoudt u uw gebit en blijven uw tanden in goede conditie. Dat betekent overigens niet dat u daardoor automatisch gevrijwaard blijft van eventuele problemen. Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees. Met een goede mondhygiëne zijn veel tandheelkundige problemen te voorkomen. Regelmatig een grondige reiniging van uw gebit is dan ook ons advies. Daarom besteden wij in onze praktijk veel aandacht aan de verzorging van uw gebit.

De afspraak van de halfjaarlijkse periodieke controle bestaat grotendeels uit een afspraak bij de preventieassistente of een afspraak bij de mondhygiëniste.  Zij reinigt en polijst uw gebit en geeft u op een prettige manier aanwijzingen hoe u uw gebit het beste zelf kunt onderhouden. Hierna doet de tandarts de gebitscontrole bij u.

U heeft een vaste tandarts waarmee u uw behandelplan opstelt, en die de controle bij u uitvoert. Indien u een specialistische behandeling nodig heeft, wordt u binnen onze praktijk behandeld door die specialist. Hierdoor zijn de communicatielijnen kort en zijn wij optimaal geïnformeerd.

Na de periodieke controle plannen we de vervolgafspraak voor reiniging en controle, om continuïteit in preventie ten behoeve van de duurzaamheid te borgen.