Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Periodieke controle

Periodieke controle bij Tandartspraktijk De Liefde

Behoud uw stralende lach door uw gebit minimaal twee keer per jaar te laten controleren tijdens de periodieke controle. Bij tandartspraktijk De Liefde besteden wij tijdens de periodieke controle extra veel aandacht aan de verzorging van uw gebit, omdat een goede mondhygiëne veel tandheelkundige problemen voorkomt.

  • Preventie van mond- en gebitsproblemen
  • Uitgebreide periodieke controle: check door de tandarts en mondhygiënist
  • Ook op zaterdag geopend
  • Biologische praktijk waar wordt gewerkt met een holistische werkwijze

Hoe gaat de periodieke controle in zijn werk?

Bij Tandartspraktijk De Liefde zijn wij van mening dat u met een goede mondhygiëne veel tandheelkundige problemen voorkomt. Daarom bestaat een periodieke controle bij Tandartspraktijk De Liefde uit twee onderdelen: een grondige reiniging van uw gebit door de mondhygiëniste of preventieassistente en een gebitscontrole door uw vaste tandarts. De gecombineerde afspraak duurt ca. 40 minuten. Om u een duidelijk beeld te geven van wat er gedurende de controle gebeurt, hebben wij dit verdeeld in de afspraak bij de tandarts en de mondhygiënist.

Tandarts

Tijdens de periodieke controle onderzoekt de tandarts uw gebit en de status van uw tandvlees aan de hand van een DPSI meting.  Ook neemt uw tandarts samen met u uw algehele gezondheid door. Er wordt gekeken of u gaatjes heeft of dat er ontstekingen zijn die zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Indien er een gebitsprobleem wordt gedetecteerd, kan deze snel en eenvoudig behandeld worden tijdens een vervolgafspraak. Gedurende deze afspraak vult de tandarts bijvoorbeeld uw gaatje of voert hij een wortelkanaalbehandeling uit. Wanneer de tandarts een probleem tegenkomt dat hij zelf niet kan behandelen, wordt u doorgestuurd naar een tandheelkundig specialist binnen onze tandartspraktijk.

Mondhygiënist

Om problemen aan uw gebit en tandvlees te voorkomen, reinigt de mondhygiënist uw tanden en kiezen grondig. Zo wordt tijdens de gebitsreiniging aanslag, tandplak en tandsteen verwijderd. Na het reinigen en polijsten van uw gebit voorziet onze mondhygiëniste u van advies betreffende uw dagelijkse mondhygiëne om gebitsproblemen te voorkomen. Ook wanneer u zelf bij een andere tandarts zit, maar graag een gebitsreiniging of voorlichting over mondhygiëne wilt, kunt u terecht bij Tandartspraktijk De Liefde.

Prijzen periodieke controle 2024

De tarieven voor een periodieke controle worden bepaald door de Nederlands Zorgautoriteit (NZa). Onderstaand vindt u een overzicht van de kosten voor een periodieke controle. Let op: de kosten voor een periodieke controle verschillen per persoon. Indien er aanvullende behandelingen nodig zijn, dan zullen de kosten hoger uitvallen.

Diagnostisch onderzoek
Consult voor periodieke controle (C002)€ 26,75
Consult, niet zijnde periodieke controle (C003)€ 26,75
Preventieve mondzorg
Preventieve voorlichting en/of instructie, per vijf minuten (M01)€ 15,78
Consult voor evaluatie van preventie, per 5 min (M02)€ 15,78
Gebitsreiniging, per 5 min (M03)€ 15,78
Fluoridebehandeling (M40)€ 17,60

Vergoeding periodieke controle door de zorgverzekeraar

De periodieke controle bij de tandarts wordt tot het 18e levensjaar vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekeraar. Wanneer u 18 jaar of ouder bent, is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar of de periodieke controle vergoed wordt. Check met onze zorgvergoedingcheck eenvoudig of uw periodieke bezoek aan de tandarts wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen periodieke controle

Wanneer vindt een periodieke controle plaats?

Wij raden aan om twee keer per jaar langs de tandarts en mondhygiëniste te gaan voor een controle. Indien er tijdens de controle problemen geconstateerd worden, kunnen wij hier snel op inspelen.

Is twee keer per jaar op periodieke controle komen voldoende?

Normaliter adviseren wij om minimaal twee maal per jaar op periodieke controle te komen. In sommige gevallen kan de mondhygiënist adviseren om vaker op controle te komen. Dit wordt altijd besproken met de cliënt.

Waarom maken jullie zo vaak röntgenfoto’s van mijn gebit?

Om er zeker van te zijn dat gebitsproblemen tijdig worden gesignaleerd, maken wij vrijwel om de twee jaar röntgenfoto’s van het gebit. Met het blote oog kun je immers niet alles zien. Door een foto te maken van het gebit signaleren wij ieder verborgen gaatje, een ontsteking in de kaak of botafbreuk voortijdig.

Maak een afspraak voor uw periodieke controle

Voor meer informatie over de periodieke controle of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen door te bellen naar 020 614 00 53. Tevens kunt u het onderstaande contactformulier invullen. Wij raden u aan om twee keer per jaar langs te komen bij Tandartspraktijk De Liefde voor een controle van uw gebit.