Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Klikgebit / Prothese

Klikgebit of Prothese bij Tandartspraktijk De Liefde

Heeft u pijn bij het eten, moeite met praten of mogelijk andere klachten met uw kunstgebit? Overweeg dan om eens een afspraak te maken voor het aanmeten en vervaardigen van een gebitsprothese.

Het traject

Tijdens uw eerste bezoek wordt door middel van een mondonderzoek de huidige toestand bekeken en neemt de tandarts uw tandheelkundige historie, algemene gezondheid en uw klachten en wensen samen met u door. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en de bijbehorende kosten geformuleerd. Bij goedkeuring wordt het traject met u opgestart.

Bij de eerste behandeling wordt er een voorlopige afdruk gemaakt van beide kaakdelen. Na enkele behandelingen wordt de definitieve prothese geplaatst. Uw tandarts kijkt samen met u of de vorm en esthetiek goed is en of de spraak niet al te veel beïnvloed wordt. Daarnaast geeft uw tandarts uitleg met betrekking tot het onderhoud en draaggewoonten van de prothese.

Een gebitsprothese gaat vijf tot acht jaar mee. Alle Nederlandse zorgverzekeraars hebben de (gedeeltelijke) vergoeding van protheses opgenomen in hun pakket. Zodra er bekend is wat voor prothese er gebruikt gaat worden en wat de kosten zijn, is het raadzaam om contact op te nemen met uw verzekeringsmaatschappij om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke vergoedingen.

Klikgebit

Bij Praktijk de Liefde zien we weleens cliënten waarbij de gebitsprothese niet goed blijft zitten. In overleg met de client, wordt er gekozen voor implantaten waarbij men een vastzittende prothese ontvangt, door middel van een kliksysteem.

Neem contact op

Neem voor een afspraak contact met ons op via het telefoonnummer 020 614 0053 of stel ons een vraag via het onderstaande contactformulier.