Tandartspraktijk de Liefde Amsterdam
Telefonische afspraak
020 614 0053
Openingstijden
M 08:00 21:30
D 08:00 17:30
W 08:00 21:30
D 08:00 21:30
V 08:00 17:30
Z 09:00 16:00
Spoed

Op onderstaande dagen en tijden kunt u bij spoed bellen met tel. 020 471 3137.
Maandag tot en met donderdag tot 21.30 uur
Zaterdag van 09.00 – 16.00 uur
Zondag van 10.00 - 15.00 uur

Buiten deze tijden verwijzen wij u naar:
Dental365 Amsterdam
Piet Heinkade 215, 1019 HM Amsterdam
Telefoonnummer: 085 - 105 0754

”Independer

Kindertandheelkunde

Bij Tandartspraktijk De Liefde is het hele gezin welkom. U kunt bij ons terecht voor diverse behandelingen en specialisaties: een eerste tandartsbezoek, periodieke controles, gaatjes, preventieve behandelingen en beugels. We besteden extra aandacht aan kinderen, omdat de meeste gaatjes ontstaan tussen het vierde en eenentwintigste levensjaar. Uw kind krijgt bij ons de tijd om te wennen aan de tandarts en voordat we een controle of behandeling uitvoeren, bespreken we dit met uw zoon of dochter op een begrijpelijke manier.

  • Extra aandacht voor kinderen
  • Diverse behandelingen en specialisaties
  • Begrijpelijke communicatie voor uw kind

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Eerste tandartsbezoek

Wij adviseren om uw kind vanaf 2 jaar bij uw eigen controle afspraak mee te nemen naar de tandarts. Het eerste bezoek is gericht op kennismaking met de tandarts. Uw kind kan op deze manier rustig wennen aan de situatie. Laat aan uw kind zien dat u niet bang bent voor de tandarts. Hij zal zich dan sneller op zijn gemak voelen. Wanneer uw kind gewend is aan de tandarts, vragen wij of uw kind wil plaatsnemen in de behandelstoel. Afhankelijk van de situatie bekijkt de tandarts dan ook voor de eerste keer het gebit om de tanden en kiezen te tellen.

Periodieke controle

Wanneer uw zoon of dochter gewend geraakt is aan de tandarts, beginnen wij met de periodieke controles. De tandarts zal bij de controle de algehele gezondheid van het kindergebit onderzoeken en de tanden en kiezen tellen. Bovendien adviseren we u en uw kind over voeding en geven we tips voor het tandenpoetsen.

Preventie

Tandenpoetsen en gezonde voeding spelen een grote rol bij de gezondheid van het gebit (zie ook: mondhygiëne). Preventie is erg belangrijk om het gebit gezond te houden. U kunt bij Tandartspraktijk De Liefde terecht voor de volgende preventieve behandelingen:

Gaatjes

Het kan voorkomen dat zich gaatjes ontwikkelen in het gebit van uw kind. Ziet de tandarts gaatjes bij de controle, dan neemt hij de tijd om dit met jullie te bespreken. We leggen op een begrijpelijke manier uit wat een gaatje is en hoe we dit gaan oplossen. De tandarts communiceert op een open, eerlijke en begrijpelijke manier met uw kind.

Tanden wisselen

Wanneer uw kind 5 à 6 jaar is, zullen de eerste blijvende kiezen doorkomen. Vaak merkt het kind hier niets van. De kiezen zitten namelijk achter de achterste kiezen van het melkgebit, dus gaan er geen melkkiezen loszitten wanneer de eerste blijvende kiezen doorkomen.

Bij het wisselen van de overige tanden en kiezen valt er eerst een melktand of -kies uit voordat de het blijvende element doorkomt. Een kind is ongeveer 13 jaar wanneer alle tanden en kiezen gewisseld zijn. Op 14-jarige leeftijd komen er vervolgens achterin de mond nog 2 kiezen door en wanneer uw kind tussen de 18 en 24 jaar is komen er nog 4 verstandskiezen door.

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Sealen

Pas doorgekomen kiezen hebben diepe groeven. Deze groeven zijn gevoelig voor gaatjes, omdat voedselresten en bacteriën er in achterblijven. Daarom ontstaan de meeste gaatjes op het moment dat de kiezen volledig doorgebroken zijn. De groeven zijn zo diep en smal dat u er met een tandenborstel niet goed bij komt, dus zelfs goed poetsen helpt hier niet tegen. De gaatjes worden wel voorkomen door het sealen van de kiezen. De tandarts bedekt de groeven met een dun laagje kunsthars of fluoridehoudend cement, zodat zich geen vuil kan ophopen in de groeven en er geen gaatjes ontstaan.

Beugels

Scheve of naar voren staande tanden kunnen met een beugel succesvol gecorrigeerd worden. Bij Tandartspraktijk De Liefde kunt u zowel terecht voor vaste als uitneembare beugels. Op de pagina beugels leest u meer over de mogelijkheden.

Vergoeding van kindertandheelkunde

Voor kinderen tot 18 jaar worden de meeste tandheelkundige behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Uw zorgverzekeraar vergoedt onder meer de kosten van periodieke controles, preventie en behandelingen. Dit geldt niet voor beugels en voor kroon- en brugwerk - deze kosten worden namelijk enkel vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Informeer bij uw verzekeraar naar de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

Maak een afspraakBel: 020 614 0053

Recensies over kindertandheelkunde

“Ik neem mijn dochter al mee naar de tandarts sinds ze 2 jaar is. Ze kon rustig wennen aan de tandarts en vindt het nu geen probleem om op controle te gaan. Fijn dat de tandarts de tijd geeft om te wennen.” – Dana

“De tandarts neemt alle tijd voor kleine kinderen, daardoor zijn mijn kinderen helemaal niet bang voor de tandarts!” - Lourdes

“Toen mijn 6-jarige zoon een gaatje had, legde de tandarts op een kinderlijke manier uit dat zijn tand ziek was en dat hij die beter moest maken. Mijn zoon gaat altijd met plezier naar Tandartspraktijk De Liefde!” - Ivanka

Adresgegevens

Tandartspraktijk De Liefde
Rietwijkerstraat 52
1059 XB AMSTERDAM (route)

Telefoon: 020 614 0053
E-mailadres: info@tandartspraktijkdeliefde.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 21.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag: Gesloten

Afspraak maken voor u en uw kind

Neem voor het maken van een afspraak contact met ons op via het telefoonnummer 020 614 0053. Heeft u vragen over een tandartsbezoek met uw kind? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

Bel: 020 614 0053

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag/ opmerking*