Rietwijkerstraat 52, 1059 XB Amsterdam

Verstandskies trekken

Als uw verstandskiezen niet helemaal doorkomen of scheefgroeien, kan de tandarts u adviseren om deze te laten trekken. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden op de behandeling, vindt u op deze pagina meer informatie over wanneer we u adviseren de kiezen te laten trekken, de stappen waaruit de behandeling bestaat en de kosten.

Afspraak maken voor het trekken van verstandskiezen

Heeft u last van uw verstandskiezen of komen ze door en wilt u weten hoe u ze het beste kunt verzorgen? Maak een afspraak bij Tandartspraktijk De Liefde via 020 614 0053 of neem contact met ons op via het contactformulier onderaan de pagina.

Verstandskiezen laten zitten of trekken?

Hoewel het jarenlang gebruikelijk is geweest om verstandkiezen preventief weg te halen, geven we hier vanuit holistisch perspectief geen voorkeur aan. We verwijderen de kiezen alleen als ze van slechte kwaliteit zijn en u ze niet goed kunt reinigen. Ook pijnklachten, doordat de tand of het tandvlees ontstoken is, zijn een reden om verstandskiezen te trekken.

Ontstoken verstandskies en uw algehele gezondheid

Volgens de Chinese geneeskunde staan de verstandskiezen via meridianen in directe verbinding met het immuunsysteem. Hierdoor kan een ontstoken kies een zware wissel trekken op uw algehele gezondheid.

Op welke leeftijd verstandskiezen trekken?

Aangezien de behandeling vrij ingrijpend is, trekken we geen kiezen bij cliënten jonger dan 21. Pas vanaf dit levensjaar is het lichaam volledig volgroeid en is het sterk genoeg om de ingreep goed aan te kunnen. Geven de kiezen geen probleem voor het dertigste levensjaar? Dan kunt u ze waarschijnlijk gewoon het beste laten zitten.

Behandeling trekken verstandskies

Meestal zal de tandarts u tijdens een periodieke controle adviseren over het trekken van de verstandskiezen. Eventueel maakt hij direct een röntgenfoto om de kwaliteit en ligging van de wortels te onderzoeken. Als de kies makkelijk te trekken is, wordt dit gedaan in onze praktijk. Als de kiezen erg diep liggen of de wortels scheefgroeien, verwijzen we u door naar een kaakchirurg in het ziekenhuis.

Verstandskies trekken in onze praktijk

Als u een kies laat trekken in onze praktijk, raden we u aan om een paar dagen voor de behandeling te starten met homeopathische Traumeel tabletten of druppels. De behandeling voor het trekken van verstandskiezen bij Tandartspraktijk De Liefde verloopt als volgt:

1.Met een injectie verdoven we het gebied rond de kies.
2.Als de verdoving is ingewerkt, test de tandarts het gevoel in uw tandvlees.
3.Als u niks meer voelt, maken we het tandvlees rond de kies los.
4.De tandarts pakt de kies vast met een tang, waarna hij trekt.
5.Met hechtingen maken we de wond dicht.

Na het trekken van de verstandskies, plaatst de tandarts een gaasje in uw mond. Door hierop te bijten, ontstaat er druk op de wond. Hierdoor stopt de wond sneller met bloeden.

Nazorg verstandskies trekken

Door de verdoving voelt u direct na het trekken van de verstandskiezen meestal geen pijn. Dit verandert na een paar uur. U kunt last krijgen van zwellingen, pijnklachten en soms voelt u zich niet lekker. Hoewel dit erg vervelend is, verdwijnen deze klachten vrijwel altijd binnen vier dagen. Om uw herstel zo soepel mogelijk te laten verlopen, delen we graag een aantal tips met u:

  • Door uw wang te koelen, kunt u de zwelling tegengaan en verminderen.
  • Gebruik paracetamol of ibuprofen om de pijn te verlichten.
  • Voorkom dat er eten in de wond komt, hierdoor kan deze gaan ontsteken.
  • Eet zacht en vloeibaar eten. De wond gaat dan minder snel weer open.
  • Rook en drink de eerste drie dagen geen alcohol om de wond zo snel mogelijk dicht te laten groeien.

Blijft de wond bloeden of zitten de hechtingen los? Neem voor deze en al uw andere vragen over het herstel gerust contact met ons op via 020 614 0053.

Kosten voor de behandeling

Bekijk onze tarievenlijst voor een inschatting van de kosten van de behandeling. Of u een vergoeding krijgt voor de gemaakte kosten, hangt af van uw verzekering. Neem voor informatie over vergoedingen altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen bij Tandartspraktijk De Liefde

Neem voor het inplannen van een afspraak telefonisch contact op met de praktijk via 020 614 0053 of stuur ons een bericht via onderstaand contactformulier.